A szinuszos - feszültségstabilizált UPS-ek

marketing@sosups.hu küldte be 2021. 09. 27., h - 16:28 időpontban

1

Az előző ismeretanyag a négyszögjeles UPS-eket mutatta be. Ez az írás a szinuszos - feszültségszabályozós UPS-ekről szól:

 

HÁLÓZATI INTERAKTÍV UPS, SZINUSZOS - FESZÜLTSÉGSTABILIZÁLT KIMENETTEL

(Egyéb elnevezések: line-interaktív, vonal interaktív.)

 

Ez a típus az öt leggyakoribb hibát képes kezelni:

2

 

A működés szemléltetése:

3

Ha rendelkezésre áll a hálózati feszültség, akkor az szűrést és feszültségszabályozást követően megjelenik az UPS kimenetén. A feszültségszabályozás (AVR [Automatic Voltage Ragulator]) egy adott tartományon belül történik, tehát ha a hálózati feszültség ezen az értéken belül van, akkor az UPS nem vált akkus üzemmódra, hanem elektronikusan szabályozza a feszültséget.

Amikor a hálózati feszültség ezen tartományon kívül kerül, akkor ugyanúgy átvált az UPS akkumulátoros táplálású üzemmódra, mintha áramszünet lenne, azért, hogy a megfelelő feszültség maradjon a kimenetén. Ekkor a kimeneten stabil szinuszos jel jelenik meg.

Feszültségszabályozás esetén a kimeneti feszültség kismértékben eltérhet, ez azonban a legtöbb fogyasztó esetén nem jelent problémát. Az AVR technológia nagy előnye, hogy kíméli az akkumulátort, illetve megnöveli az áthidalási időt úgy, hogy az akkumulátorok csak akkor vannak tápforrásként használva, amikor az már elkerülhetetlen.

 

Gyakorlati terhelési tartomány: 0,5 - 5 kVA

 

Előnyök:

  • Nagy hatásfok.
  • Alacsony költség.
  • Magas megbízhatóság.
  • Jó feszültségszabályozás.
  • Szinte minden kritikus fogyasztó táplálására alkalmas.

 

Hátrányok:

  • 5 kVA feletti terhelés esetén alkalmazása nem gazdaságos.
  • A feszültségszabályozás miatt nem mindig azonos a kimeneti feszültség értéke, emiatt az erre érzékeny berendezések (pl. labor műszerek) esetén alkalmazása nem ajánlott.

 

Felhasználási terület: kisebb szerverekhez és hálózatokhoz.

 

Tekintse meg webáruházunkban a szinuszos - feszültségszabályozós UPS-einket!

 

Szinuszos UPS-ek akcióban